Tedoo cu Brad Florescu

Tedoo pe Facebook și Twitter. Rezumatul săptămânii 12-19 august.

Un nou director general la TAROM. Statuile de la Louvre, imbracate in hipsteri. Cele mai vizitabile si cele mai nevizitabile orase din lume. Unde sa inoti cu rechinii. Si altele.

Koh Chang Thailanda Insula

Știu că săptămâna dinainte am sărit peste wall, că n-au fost prea multe lucruri interesante de share-uit. Sau nu le-am găsit eu. Revin cu ce-am postat pe Facebook și Twitter în săptămâna care a trecut.

  • Michael Moynihan analizează, în articolul “Leftist Planet” publicat pe Foreign Policy, maniera prea lejeră în care Lonely Planet și Rough Guides tratează situația politică din destinații controversate ca Libia, Siria, Coreea de Nord sau Iran.
  • Ediția de anul acesta a National Geographic Travel Photo Contest și-a desemnat câștigătorii. Dacă-mi permiți o părere personală, fotografiile sunt foarte reușite tehnic, dar nu văd nicio idee nouă.
  • Doi artiști țăcăniți au îmbrăcat statuile din fața muzeului Louvre în haine de hipsteri. Pe calculator, dar arată de zici că-s vii. Vezi imaginile pe Huffington Post
  • Travel+Leisure publică lista celor mai bune destinații pe 2012. La categoria “orașe”, pe primele trei locuri se clasează Bangkok, Florența și Istanbul. Conform clasamentului, cele mai vizitabile trei insule din lume sunt Boracay (Filipine), Bali și Galapagos.
  • La polul opus, The Telegraph face un top al celor mai nefrecventabile zece orașe ale lumii. Bucureștiul nu apare.
  • Răzvan Militaru îmi trimite linkul către un filmuleț foarte simpatic, care rezumă la două minute toată munca de construire a unui avion de pasageri. Îl vezi mai jos.

  • Compania națională de transporturi aeriene TAROM are un nou director general. Sorin Georgescu, cel care a preluat manșa de la Gabriela Bordea, lucrează în TAROM din 1979.
  • Airbuzz, citând MEDIAFAX, anunță că tour operatorii germani TUI și ITS vor să se retragă din România, din cauza serviciilor proaste oferite pe litoralul românesc. Ar fi a doua oară când TUI renunță să mai aducă turiști la noi și mă tem că de data asta nu-i mai răzgândește nimeni.
  • Amicul Mihai Preda a inițiat un proiect genial: un triatlon (ciclism, înot și alergare) urmat de o mega-petrecere. Nebunia se întâmplă pe 1 septembrie, la Olimp. Dacă vrei să faci mișcare și să mai cunoști și lume, intră pe site-ul Intrecerea-Petrecerea și înscrie-te.
  • Dacă ai visat vreodată să înoți cu rechinii (în mod normal, un vis de genul ăsta se numește coșmar), site-ul 101 Things Before You Die face o listă de locuri unde poți să. Distracție frumoasă before you die.
  • Înțelepciunea săptămânii îi aparține scriitorului Robert Louis Stevenson (“Treasure Island”, “The Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hide”). Zice așa : “There are no foreign lands. It is the traveller only who is foreign”.
  • Îți vine sau nu să crezi, CFR a lansat o promoție pentru cei care vor să meargă în week-end cu trenul. Reducerile ajung până la 35%. Citește mai multe pe HotNews.
  • Englezii de la Dragoman angajează șoferi de autobuz. Stai, că nu e ce pare. Dragoman face tururi în zone sălbatice din Africa, Asia și America de Sud. Pe-acolo va trebui să conduci. Nu se cere cine știe ce, dar trebuie să-ți iei permisul aferent.
  • După două decenii de violențe, Kashmir-ul încearcă disperat să-și revigoreze turismul. Excelent reportajul. Mi-a plăcut în mod special reacția guvernatorului provinciei la avertismentele oficiale care-i țin pe britanici departe de Kashmir: “Câți englezi au murit la 9/11? Și cu toate astea nu le-ați spus cetățenilor voștri să nu mai viziteze New York-ul”. Citește tot articolul pe The Guardian.

Imaginea săptămânii, cea care însoțește acest articol, a fost făcută lângă Koh Chang, în timpul proiectului Thailander 3 – Thailanda în Croazieră. Mai multe astfel de imagini pe pagina de Facebook și contul de Twitter ale Tedoo. Pe mine mă găsești aici și aici.

Dacă-ți place ce vezi și consideri că munca noastră te ajută în planificarea călătoriilor, dă-ne un +K pe Klout, clasamentul influenței în social media.

Comentarii - Un Comentariu

  1. Mihai says:

    Daca ai publica asa ceva in fiecare dimineata, cafeaua mea chiar ar avea un gust mai bun :)) … mi-a placut foarte mult!!!

Lasă un comentariu