S-au făcut 35 de zile de când suntem pe drum, ba în croaziera “Thailand Waterways“, ba în ediția specială “Unseen Thailand“. O să public câteva fotografii din cele două ture într-un articol separat. Între timp ne-am și mutat, am relocat și motanul (dispărut deja la hârjoneală cu mâțele vecinilor) și până în ianuarie stăm liniștiți acasă. Că așa-i șade bine călătorului de Sărbători.
Chiar dacă am fost pe drum, dependenți de un internet mobil care mai mult n-a mers, am mai postat informații și linkuri interesante pentru cei care ne urmăresc în social media. Câteva, nu multe, că poate ai și alte treburi.
- Un grup de artiști africani și norvegieni ironizează campaniile heirupiste de genul “Help Africa” printr-un videoclip savuros. Clipul, parodie după “We Are The World”, îi îndeamnă pe africani să colecteze radiatoare și să le trimită bietului popor norvegian, care suferă de frig. Excelente și ideea și realizarea. Mulțumiri Răzvan Militaru pentru link.
- Time publică un întristător foto-eseu despre comerțul cu carne de rechin din Marea Arabiei. Bietele animale.
- Cercetătorii nord-coreeni pretind că au descoperit un cuib de unicorni. Cum și-au dat seama că era un cuib de unicorni? Simplu: scria la intrare. Citește povestea pe The Atlantic Wire.
- Al Jazeera inaugurează seria dezbaterilor “South 2 North” cu o discuție foarte interesanta despre rolul muzicii în societățile africane. Se vorbește cu chitara în brațe.
- Revista de publicitate AdWeek a ales cea mai bună reclamă de companie aeriană din 2012. Subscriu sută la sută deciziei. Spotul norvegienilor Wideroe este de o candoare magică pe care cu greu o mai putem găsi în publicitatea de astăzi.
- The Jakarta Post publică un articol interesant despre planurile Indoneziei de a integra medicina tradițională în sistemul național de sănătate. Aș vrea să văd asta întâmplându-se și la noi.
- Jurnalistul HotNews Vlad Mixich, ajuns în Iran la invitația Ambasadei acestei țări la București, observă că mai multe site-uri românești sunt interzise de autoritățile de la Teheran. Din fericire, printre acestea nu se numără și Tedoo.ro. Poate pentru că Ștefan al nostru nu s-a dus în Iran ca să confirme prejudecăți. Apropo, episodul 3 e gata, trebuie doar să-l urc pe site.
- Tot de la HotNews am aflat că fotograful român Mircea Topoleanu a fost arestat la Mexico City, în timpul unei manifestații de stradă. Cum legea mexicană interzice străinilor implicarea în proteste (mulțumesc pentru info, Paula), românul a fost închis și urmează a fi judecat zilele acestea. Mircea mi-a fost coleg, am lucrat împreună mai bine de un an și împărtășim dragostea pentru libertate, călătorii și fotografie. Îi doresc ca acest incident să se soluționeze cât mai repede și cât mai bine pentru el.
- Și omul de afaceri Nelu Iordache, care deține printre altele și compania aeriană Blue Air, a fost arestat. Iordache este acuzat că a folosit bani europeni destinați construirii autostrăzii dintre Arad și Nădlac pentru a cumpăra o aeronavă Boeing 737. Coroborând povestea cu alte scandaluri în care au fost implicate Wizzair și Ryanair, trag concluzia că o companie aeriană ori e susținută de stat, ori dispare.
- BBC Asia spune povestea etnicilor Rohingya din Myanmar (Burma), izgoniți și din țara natală, și din Bangladeșul vecin. Singura lor soluție este să se îmbarce pe vasele traficanților și să spere că vor ajunge vii în Malaezia.
- Eugen Iacob îmi semnalează un super-reportaj despre Jimmy Cornell, unul dintre cei mai mari navigatori ai lumii, primul om care a înconjurat de trei ori Terra la bordul unui velier. Ce nu știam despre Jimmy Cornell este că s-a născut la Brașov și că vorbește românește perfect. Vezi reportajul “Viața ca o aventură” pe site-ul Antena 3.
Pentru a realiza imaginea care însoțește acest articol, Elena s-a cocoțat la 16 metri înălțime, pe catargul velierului cu care am făcut croaziera “Thailand Waterways”. Au mai contribuit un aparat foto Nikon D90 și un obiectiv Sigma 10-20 mm.
Comentarii - Niciun comentariu