Tedoo cu Brad Florescu

Cazări frumoase în Thailanda: Phangan Utopia Resort. Get Higher!

Resortul e cocoțat pe un deal, la câteva minute abrupte de plaja din Haad Mae. Perspectiva e minunată, cu tot Golful Thailandei deschizându-se la picioarele voastre.

Există două definiții ale conceptului “sea view”. Prima, cea mai populară printre turiști, e ipostaziată de bungalow-ul pe plajă, din care faci un pas și ai luat nisipul între degete. Are dezavantajul că toată lumea vrea la plajă, așa că e posibil ca vederea să-ți fie tulburată de alte câteva sute de beach-lovers. A doua definiție o găsim materializată în resorturi (de regulă mai luxoase) plasate la înălțime, cu vedere panoramică asupra mării, plajei și forfotei de dedesubt. Are dezavantajul că trebuie să urci și să cobori ca să te scalzi în valuri.

Pha Ngan Utopia face cinste acestei a doua definiții. Resortul e cocoțat pe un deal, la câteva minute abrupte de plaja din Haad Mae. Perspectiva e minunată, cu tot Golful Thailandei deschizându-se la picioarele voastre. Problema distanței față de plajă e surmontată de către management într-un mod simplu: oaspeții sunt transferați cu mașina până în Haad Mae și înapoi. Sunt, fizic, două sute de metri până la nisip, dar când stai într-un resort up-market parcă nu se merită să faci așa un efort.

Vizita mea a început cumva nefericit. Am intrat în recepție și am rugat frumos să mi se permită să fotografiez facilitățile și câteva camere. Fata de la recepție m-a refuzat parțial: “Puteți poza la restaurant și la piscină, dar în camere – nu”. M-am apucat de treaba ușor întristat de fază. În timp ce trăgeam poză după poză, m-a abordat un tip blond și bărbos, echipat cu șlapi, shorts și tricou, care șchiopăta ușor de piciorul stâng: “Cu ce te ocupi?” mă întreabă. Îi explic. “Dacă-ți ies niște poze ca lumea, mi le dai și mie?” “Sigur, dar tu cine ești?” “Sunt responsabilul de sales and marketing al resortului”. Spunând acestea, Wolf mi-a dat 3 chei: “Ia-le, descuie, uită-te prin camere, fă câte poze vrei.” “Ai încredere?” “Normal că am încredere”.

M-am plimbat o oră prin și printre căsuțe. Resortul e mare, am transpirat ceva. Dar n-o mai lungesc, că poate vreți și voi niște informații mai practice.

Există 8 tipuri de camere, ale căror prețuri diferă funcție de locație și dotări.

Cea mai ieftină este Standard Room, un bungalow simplu și curat, cu open bathroom (genial), aflat la 20 de metri de restaurantul cu vedere panoramică și la 50 de metri de piscină (cu vedere la fel). În low season, costă 25 de euro pe noapte de cameră, cu mic dejun inclus. În high season (de sărbători), prețul ajunge la 40 de Euro.

Cea mai scumpă este așa-numita Jacuzzi Sea View, o nebunie pe două etaje: sus e dormitorul, jos e o ditamai baia cu jacuzzi exterior. Faci baie deasupra râpei, cu marea azurie sub nas. Luxul vine cu un preț: 60 de euro în low season, 70 în high șeason și 90 în peak season.

Mai există opțiunile: Sea View Baththub (cu cadă în loc de jacuzzi) – 50 de euro în low, 70 în peak, Classic Sea View (fără cadă, fără jacuzzi, doar cu duș) – 45/60, Pool House – 30/50 și tot așa. Pentru standardele thailandeze e un resort scump. Pentru cele europene: o glumiță. Încercați să închiriați ceva similar pe Coasta de Azur sau în Egee.

Piscina e mai degrabă mare, prevăzută cu șezlonguri și un pool-bar super-echipat. Poteca dintre căsuțe e încununată cu flori și statuete. Mult bun gust. Restaurantul e spațios, are o vedere genială și un meniu generos. Resortul se află la 15-20 de minute cu mașina de portul Thong Sala, principalul entry point în Koh Pha Ngan.

Vezi galerie imaginiIntră în galeria de imagini a articolului

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu