După cum poți verifica în secțiunea Travel Tech a site-ului, am căutat și promovat întotdeauna ideile frumoase legate, mai mult sau mai puțin, de domeniul călătoriilor. De data asta mă bucur și mai abitir să îți supun atenției o inovație. Pentru că s-a născut în mintea unui român.
O idee atât de simplă încât mă enervează.
Liviu Berechet Antoni, un artist vizual studiat și stabilit la Londra, este creatorul Altergaze, un dispozitiv ingenios care transformă un smartphone oarecare într-o interfață de realitate virtuală (VR).
E atât de simplu. Iei telefonul, îl înfigi în mască, îl duci la ochi și plonjezi într-o perfectă virtualitate 3D, cu o lărgime de câmp de 110 grade.
Ce legătură are drăcovenia asta cu călătoriile? Are multe legături, infinit de multe. Cerul e limita când vine vorba despre aplicabilități ale Altergaze. De pildă:
– Tururi virtuale ale unei destinații (plaje, rezervații naturală), atracții (temple, monumente) sau proprietăți (hoteluri, resorturi, vile de închiriat).
– Preview-uri ale unor circuite turistice, astfel încât clientul să își poată face o impresie “la fața virtuală a locului” asupra excursiei pe care agentul vrea să i-o propună.
– Tururi virtuale în timp. De pildă, o plimbare prin Roma Antică sau prin Jurasic. Aplicabil la orice landmark istoric sau muzeu.
– Panorame 360 sau filme 3D pe care le poți face în vacanțe pentru a-ți impresiona prietenii când te întorci acasă.
– Vizionare VR a Google Maps Street View sau a Google Sky.
Altergaze are multe alte aplicații: prezentări comerciale (proiecte de arhitectură, amenajări, proiectare), jocuri (evident), concerte sau evenimente sportive. Toate aceste lucruri se pot face fie realizând aplicații noi, fie adaptând aplicații existente la noul mediu, pe cât de simplu pe atât de flexibil. Continuăm povestea, dar ia-ți un minut să vezi reacția primilor utilizatori.
Gadget freaks, acum e momentul!
Dar, înainte ca această virtualitate să devină realitate, Altergaze trebuie să treacă de stadiul de prototip. Și pentru asta e nevoie de bănuți, pe care inventatorul a început deja să îi strângă pe platforma Kickstarter. Din 25.000 de lire sterline, cât e necesarul pentru dezvoltare, până la acest moment s-au adunat 15.000. Mai e un hop.
Campania de strângere de fonduri pentru Altergaze nu face apel la cei cu inima largă, dornici să ajute un tânăr inventator, ci la colecționarii ahtiați după tehnologii noi, la dependenții de gadgeturi, dar și la oamenii de marketing și vânzări din diverse industrii care necesită expunerea clienților la caracteristici fizice ale produselor.
Iată palierele de contribuție și ce primești în schimbul banilor:
30-49 GBP: set pentru realizarea propriului Altergaze prin printrare 3D. Am uitat să menționez că întregul proiect este sută la sută realizabil de către oricine are o imprimantă 3D.
50-99 GBP: un kit Altergaze pe care-l poți asambla singur.
100-149 GBP: un dispozitiv Altergaze variantă pre-release.
150-199 GBP: un dispozitiv Altergaze ediție limitată.
200 GBP sau peste: un Altergaze complet personalizat după preferințele tale.
Pentru donații mai mici se oferă tricouri și software. Toate detaliile despre campania produsului sunt pe Kickstarter. Informații complete găsești pe site-ul Altergaze.
În această fază Altergaze e compatibil cu terminale iPhone și Samsung (cu sistem Android).
În ceea ce mă privește abia aștept ca proiectul Altergaze să intre în producție de serie, ca să vă pot oferi experiența virtuală a unor locuri frumoase pe care le-am vizitat. Poza-i moft.
Succes, Liviu!
Au mai relatat despre subiect publicațiile Mashable, Develop Magazine, Refresh.ro. Mulțumiri pentru pont lui Răzvan Militaru.
Comentarii - Niciun comentariu