Tedoo cu Brad Florescu

Cazări în Thailanda. Ramada Khao Lak. Ia-ți dragostea cu tine.

Un resort de 5 stele de care poate că n-ai să te îndrăgostești, dar în care mergi la sigur. În fond, dragostea ți-o aduci de-acasă.

Un turist tânăr, blond, cu tricou roșu, mă aude parlamentând cu recepționera și vine spre mine.

From Romania? Ce face tu? Bine bine?
– Bine, bine. Și tu? Tot din România?
– Nu, eu sunt din Germania. Soția mea e româncă. Suntem în luna de miere.
– Casă de piatră. Vă place?
– Thailanda? Sigur că da. Sunt la a paisprezecea vacanță aici. Pentru soție e prima vizită.
– Întreb de resort. Vă place? E totul OK?
– Absolut nimic de reproșat. Totul e cum trebuie.

Oaspeții Ramada Khao Lak se lăfăie la plajă, sorb cocktailuri-clișeu la pool bar sau își bălăcesc copiii în apa răcoroasă a piscinei, complet netulburați “lovitura de stat” care se petrecuse cu nici 24 de ore în urmă. Ce oameni curajoși!

De mine nu mai zic. Am plecat la drum joi, cu două ore înainte să iasă Generalul Prayut la televizor, am traversat Thailanda de pe coasta de est pe cea de vest, două sute și un pic de kilometri, ca să văd care-i treaba cu Ramada Khao Lak. Curaj nebunesc, dar n-aveam încotro. Acesta este resortul în care câștigătorul concursului “Thailanda, Te Iubesc!” urmează să petreacă cinci din cele șapte nopți ale premiului. Cum să las omul să vină în necunoscut?

Ajung la resort neanunțat. Uneori e mai bine așa, că ai ocazia să verifici cât de amabili sunt oamenii cu adevărat. Doamna Su, responsabilul de marketing, îmi cere o adresă de web și una de mail, verifică ceva cu biroul din Bangkok și mă ia la plimbare. Se pare că sunt cine pretind că sunt.

– Avem cinci tipuri de camere. Doriți să le vedeți pe toate?
– Doar pe cea mai ieftină și pe cea mai scumpă, doamnă.

Restul sunt, oricum, variații între cele două: avem Deluxe Oasis, Deluxe Lamai și Deluxe Jacuzzi, care evoluează gradual ca spațiu, dotări și preț, apoi cele două tipuri de vilă: Ocean View și Pool. Una oferă vedere, cealaltă-intimitate. Nu toate cuplurile sunt la fel.

Cinci stele nemțești.

Camerele nu se povestesc. Pentru asta există imagini. Un lucru merită însă precizat: distanța la cea mai ieftină la cea mai scumpă nu e atât de mare pe cât s-ar putea crede. Deluxe Oasis e mai departe de plajă, în zona recepției, nu are piscină, cântar sau cadă cu jacuzzi ca sora ei mai scumpă, dar în rest oferă același sentiment de curățenie, confort și atenție la detalii. De aceea am și vrut să le compar head-to-head. Adevăratul serviciu de cinci stele trebuie să se simtă peste tot la fel, indiferent cât plătești pe noapte. Și se simte.

Ramada Khao Lak Oasis Room

Continuu inspecția în urma grațioasei doamne Su și-mi amintesc de vorbele neamțului de la recepție: nimic de reproșat. Ramada e tras cu rigla după standardul unui beach resort de lux. Nimic nu lipsește și nimic nu e în plus. Nimic nu deranjează, nimic nu iese în evidență.

Toate sunt la locul lor: apa din piscină e curată și nu miroase a clor, plaja a fost periată încă din zori, nisipul e cât trebuie de fin, personalul știe să se oprească din drum și să te salute cu un wai nici indiferent, nici exagerat.

Resortul are și spa cu tot ce-i trebuie, sală de fitness, club pentru copii, două restaurante, un internet cafe și un pool bar, wi-fi gratuit peste tot, organizează cursuri de thai cooking, nunți pe plajă și excursii de scufundări în Similan sau ture pe elefant în jungla de la Khao Sok. Cum spuneam, nimic nu lipsește și nimic nu e în plus.

Poate din cauza managementului de școală elvețiană. Poate pentru că Ramada, ca și alte proprietăți din zona Khao Lak, a rămas credincios școlii vechi a Epocii de Aur a turismului, cea dinainte de tsunami, de criza financiară și de invazia rușilor sau chinezilor. În jurul meu aud vorbindu-se doar germana sau limbi scandinave. Dacă ar fi măcar un rus la piscină sunt sigur că l-aș auzi. L-am auzi cu toții.

Ramada Khao Lak e un resort de care poate n-ai să te îndrăgostești, dar în care mergi la sigur. Oricum se presupune că dragostea ți-ai adus-o de acasă.

Halatul.

Resort-ul are scor 9 pe Booking.com (rating: superb) și 8,7 pe Agoda (rating: fantastic). Tarifele disponibile pe site-ul Ramada Khao Lak pornesc de la 64 EUR pe noapte pentru un Oasis Deluxe și 160 EUR pentru un Pool Villa în low season. În perioada sărbătorilor de iarnă se pot rezerva doar pachete de minimum șapte nopți. Un sejur între 26 decembrie și 3 ianuarie (8 nopți) într-un Ocean View Villa e cotat pe site la 3200 EUR.

Precizare: acest review este rezultatul unei inspecții de două ore la Ramada Khao Lak. Dacă aș fi stat măcar zi și o noapte întreagă probabil că aș fi găsit ceva de reproșat.

Fotografii realizate cu o cameră full-frame SONY A7 oferită de SONY România

Vezi galerie imaginiIntră în galeria de imagini a articolului

Comentarii - Un Comentariu

  1. […] din partea KLM și T.A.T. o săptămână de 5 stele la Ramada Plaza Mae Nam Riverside Bangkok și Ramada Khao Lak, cu zboruri și transferuri […]

Lasă un comentariu