Tedoo cu Brad Florescu

Thailandeluxe (1). Sareeraya Koh Samui. Insula din insulă.

Un resort tânăr și sexy, frumos desenat, cu o plajă aproape perfectă: Sareeraya Koh Samui. Primul episod din colecția #thailandeluxe

Sareeraya Samui resort

Testăm timp de câteva zile cele mai bine cotate hoteluri și resort-uri din Thailanda, apoi ne spunem părerea despre ele cât de obiectiv putem. Am numit această colecție Thailandeluxe. Sperăm să te inspire pentru următoarele tale vacanțe. Azi publicăm primul review din serie.

Sareeraya Koh Samui.

Mai ușor găsești un ospătar amabil la Vama Veche decât o plajă ca lumea pe Koh Samui. Insula se poate lăuda cu multe, mai puțin cu combinația nisip-apă la care, pentru standardele sud-est-asiatice, nu stă grozav. Poate de aceea și există atâtea proprietăți de lux pe insulă: ca să suplinească prin confort și servicii sărăcia plajelor.

Cei de la Sareeraya au avut norocul – sau priceperea – să găsească ospătarul amabil din Vamă. Bucățica de plajă din fața resortului pare adusă de pe alt meleag. Curată, fină, aproape albă și aproape pustie, e poate singura porțiune din Chaweng care confirmă așteptările induse de pliantele bine fotoșopate care promovează Samui-ul. O insulă pe insulă.

Sareeraya Samui resort

“Mi-a plăcut foarte mult plaja moale și pufoasă ca mine.” zice Coccolino, tovarășul nostru de drum. Foto: Brad Florescu. Cameră SONY A7.

Sareeraya poate găzdui simultan nu mai mult de 100-110 oaspeți. La ora check-in-ului nostru camerele erau ocupate în proporție de 90 la sută, lucru care însă nu se simțea. Câțiva clienți la piscină, câțiva la plajă, o mână de oameni în restaurant, în rest liniște și pace. Și sentimentul acela atât de plăcut că ești unul dintre cei puțini, un special.

De ce-i trebuie lui Daniel o cameră de 70 de metri pătrați.

Special ca design-ul proprietății, o combinație tonică de lemn, piatră și culori stropite din belșug cu apă sub formă de căscăduțe, havuzuri ori piscine. Camerele sunt foarte mari, o risipă de spațiu pe care n-am înțeles-o decât aseară, când mi-a explicat amicul Daniel de ce e nevoie de 70 de metri pătrați pentru doi adulți și un copil: “ca să ai unde pune valizele fără să te împiedici de ele.” Good point.

Sareeraya Samui resort

Suită Sea View. Foto: Brad Florescu. Cameră SONY A7.

Pe lângă asta, dimensiunea camerei este unul din criteriile care fac diferența între un resort de cinci stele și unul de două, trei sau patru. În fine, la capitolul acesta Sareeraya stă foarte bine.

Elementul signature al proprietății – cel puțin din punctul meu de vedere – sunt suitele Pool Access. O piscină interioară, bine ferită de ochii curioșilor, șerpuiește prin fața camerelor de la parter, iar oaspeții pot sări în apă direct de pe terasă. Dacă vii cu un grup de prieteni vă puteți vizita fie ca oamenii, mergând pe culoar, fie ca peștii, înotând între camere.

Dacă vii doar cu iubi și vreți intimitate definitivă poți opta pentru o Pool Villa de 100 de metri pătrați, complet ferită de priviri curioase. Piscinuța din dotare este evident prea mică pentru înotat, dar se pretează perfect altor sporturi.

Că tot veni vorba, Sareeraya se adresează cu precădere cuplurilor în luna de miere sau dimpotrivă. Media de vârstă a oaspeților e undeva pe la 30 de ani. Copii puțini spre deloc.

Sareeraya Samui resort

Foto: Brad Florescu. Model: Elena Stanciu. Cameră SONY NEX-7.

Localizarea e și ea una foarte inspirată, la 10 minute de aeroport și 5 minute de balamucul și mall-urile din Chaweng. Suficient de departe ca să fie liniște, suficient de aproape ca să nu dai o avere pe taxiuri (scumpe rău în Samui).

Ce nu m-a dat pe spate a fost restaurantul principal, de cinci stele la preț și de vreo trei la calitate (o să povestească Elena mai multe) și muzica bătrânească care curge din boxele de pe lângă piscină. La un resort atât de chic s-ar impune un playlist pe măsură. Mai dați-l naibii pe Kenny G!

Ca impresie generală, Sareeraya e un resort tânăr și sexy care-și merită cu prisosință cele 5 stele de pe frontispiciu și includerea în proiectul #thailandeluxe.  Îl recomand pentru o vacanță în doi sau în combinații de câte doi. Informații meteo despre Koh Samui găsești aici.

Părerea expertului food and spa, Elena.

–  Astă seară avem Barbeque Buffet, sunteți invitații noștri.

Cum am auzit așa cuvinte, cum mi-am imaginat un festin pe plajă cu munți de fructe de mare și legume, cu salate care mai de care mai proaspete și fructe la gheață cu care să ne ostoim setea de dulce după toate cele anterioare vor fi fost consumate.

Sareeraya Samui resort

La restaurantul Chef’s Table. Foto: Elena Stanciu. Cameră NIKON D90.

Câteva ore mai târziu, realitatea s-a instalat brusc dinaintea ochilor mei prezentându-mi un grătărel mic la care urmau să aibă acces zece creveți, tot cam atâția crabi albaștri, ceva vită și porc, trei pești mai degrabă mici și nicio legumă. Oferta părea cu atât mai slabă cu cât ședea alături de o masă bogată în sosuri – să fi fost douăzeci în total, dar la ce să le asortez, pescetariana de mine? Salsa de mango m-a intrigat cel mai tare și bine am făcut să o încerc, a fost un deliciu în combinație cu carnea de crab.

Bufetul complementar grătarului m-a salvat cumva de nu am mers la culcare cu burta goală. O salată de papaya decentă – potrivită celor începători într-ale picanteriilor thailandeze – și una de pomelo de-a dreptul spectaculoasă (nu cunosc rețeta dar am reușit să identific pomelo, creveți, ceapă roșie, frunze de kafir lime, chilli și zeamă de limetă).

Am mai testat din meniul a la carte salata cu mozzarela, care m-a surprins foarte plăcut printr-o combinație inedită de roșii uscate, rucola și înghețată de vanilie. Brăduț a comandat pachețele de primăvară care erau gustoase și deloc uleioase – un mare plus, din punctul meu de vedere la acest fel de mâncare.

Sareeraya Samui resort

Spa-ul de la Sareeraya. Foto: Elena Stanciu. Cameră SONY A7.

Raya Spa este strategic plasat peste drum de Sareeraya, iar locația îl face accesibil nu doar oaspeților resortului, ci și trecătorilor, care constituie jumătate din clienții lăcașului de lene și tratament. Cel mai des comandat din meniu este Touch of Siam, tratamentul-semnătură al spa-ului în care clientul are inclusă o jumătate de oră de saună și o oră și jumătate de masaj de relaxare. Două ore de răsfăț contra 2.700 de baht. S-a văzut și mai rău.

Halatul.

Tarifele pornesc de la 430 EUR pentru două nopți cu transfer de la și spre aeroport, mic dejun și un pachet spa de 120 de minute, promoție de low season care apare pe site-ul resortului. În preajma Revelionului un Sareeraya Suite (cel mai ieftin tip de cameră) costă 320 EUR pe Agoda. Pe Booking.com, un pachet de 8 nopți în aceeași perioadă și în aceeași suită ajunge la 3150 EUR.

Nu vreau să anticipez viitoarele episoade, dar din punct de vedere al prețului Sareeraya nu e nici pe departe cel mai scump resort din Koh Samui.

Despre #thailandeluxe.

Proiectul este realizat cu sprijinul Autorității pentru Turism a Thailandei (T.A.T.), biroul pentru Balcani. Mulțumiri Mădălinei Nan și lui Bogdan Gligor pentru implicare și suport. Mulțumiri și managementului Sareeraya Samui pentru găzduire.

Fotografii de Brad Florescu și Elena Stanciu. Camere utilizate: SONY A7, SONY NEX-7, Nikon D90. Imagini din tot resortul găsești în galeria articolului sau căutând pe Facebook, Instagram și Twitter hashtagul #thailandeluxe.

Vezi galerie imaginiIntră în galeria de imagini a articolului

Comentarii - Un Comentariu

  1. […] pe insulă plouă și aici, deși tu plătești mai mult decât amărâții ăia care stau la Sareeraya. Uită-te și tu la fotografiile din galerie: e posibil să ai un cer atât de înnorat la cinci […]

Lasă un comentariu