#Thailandeluxe reprezintă o colecție de hoteluri și restaurante exclusiviste din Thailanda, recenzate la prima mână de echipa Tedoo. Primul calup de 8 episoade din serie a fost dedicat sudului Thailandei. Al doilea set, pe care îl inaugurăm astăzi, vizează cele mai chic cazări și restaurante din capitala țării, Bangkok.
Proiectul este susținut de Autoritatea pentru Turism a Thailandei, care a înlesnit cazările. Mastercard România, care a asigurat celelalte cheltuieli (plătite cu cardul, firește). Acest articol conține referiri la mărci comerciale.
Un peisaj pe verticală.
Lucrez în hotel de șase luni deja și încă mă rătăcesc prin el, fir-ar să fie, se scuză John Neutze, directorul de marketing și vânzări al Banyan Tree Bangkok, în timp ce bâjbâie cu degetele peste zoriștea de butoane de pe panoul de control al liftului spațios și sobru. La cât era Taihei? La 53 sau la 54?
Năuceala lui John e de înțeles. Banyan Tree are 61 de etaje, 327 de camere împărțite în 10 categorii, 5 restaurante, un centru spa întins pe 3 niveluri și trei baruri printre care și faimosul Vertigo/Moon Bar, despre care a scris Elena.
Lanțul Banyan Tree are vocația resort-ului, a proprietăților întinse, spațioase, în care fiecare oaspete are un colț al său, intim și autosuficient, dotat cu tot ce-i trebuie, inclusiv cu piscină proprie și butler propriu, astfel încât nici musafirul să nu aibă nevoie a ieși, nici cine știe cine să n-aibă voie a intra.
Într-un oraș mare ca Bangkok-ul, și mai ales în zona Sathon, unde terenurile sunt scumpe de parcă ar ascunde aur în subsol, designerii Banyan Tree nu s-au putut întinde orizontal pe cât le-ar fi dictat conceptul și au ajuns la soluția unui resort pe verticală care începe aici, pe uscat, dar nu se termină la malul mării ca în alte cazuri, ci la marginea cerului.
Trecând peste răsturnarea axelor, Banyan Tree-ul din Bangkok oferă exact aceeași stare cu care m-au întâmpinat frații săi din Phuket și Samui (click ca să citești recenziile): de umbră solidă și protectoare, asemeni aceleia pe care arborele banian, simbolul mărcii, l-a oferit călătorilor osteniți de-a lungul mileniilor. Dacă e să aleg un element de excepționalitate a mărcii Banyan Tree, aș opta fără să clipesc pentru consistența experienței atât în cadrul unei proprietăți cât și de la un BT la altul.
Lemnul omniprezent, clarobscurul în note calde, canapelele adânci și neostentativ pufoase, muzica diafană care susură din difuzoarele bine ascunse alcătuiesc o sferă protectoare și tonifiantă în care oaspetele se poate scufunda ca într-un pântec, neatins de nimicniciile lumii.
61 de etaje de plăceri.
E posibil – și chiar recomandabil – să petreci câteva zile bune la Banyan Tree Bangkok fără să te plictisești. Iată un posibil “itinerariu” prin labirintul vertical de atracții și indulgențe al hotelului. De la pământ la cer.
Altitudine zero: O cină pe Apsara, luxosul restaurant plutitor care te plimbă în susul și în josul râului Chao Praya prin dreptul obiectivelor iconice ale Bangkok-ului: Palatul Regal, Wat Pho, Wat Arun, ca să le numesc doar pe cele mai cunoscute. Croaziera culinară durează de la 8 la 10 p.m., se cere ținută smart casual la bord.
Parter – Restaurantul Romsai, străjuit de superba grădină tropicală, de peștii săi colorați și de cascada atât de bine amenajată încât pare de-acolo. Bucătărie internațională, îl recomand pentru un prânz cu multe selfie-uri. Deschis toată ziua.
Etajul 19: Salonul The Living Room este disponibil pentru oaspeții camerelor tip Oasis și oferă gratuit un spațiu comun de lucru și relaxare, Wi-Fi, gustări și băuturi răcoritoare la discreție. Ideal pentru o după-amiază liniștită și câteva mailuri date colegilor de la birou întru înciudare.
După ce-ai terminat de trimis mailuri poți petrece două ceasuri la sala de fitness fie dându-te pe bandă fie luând o lecție privată de box thailandez (Muay Thai). Piscina outdoor de la același etaj 19 nu e foarte mare, dar oferă o vedere superbă asupra zonei Sathon.
Pe același nivel, oaspeții camerelor de la clasa Serenity în sus au acces la Club Lounge, unde se pot desfăta gratuit cu gustări, dulciuri, răcoritoare, dar și bere și prosecco în regim free flow.
Etajul 21: Pe aici se intră în multi-premiatul Banyan Tree Spa, o sferă în sferă, un cuib în cuib, ca să păstrez metafora arboricolă. Poți încerca tratamentul signature Royal Banyan, poți opta pentru pachet de înfrumusețare sau pentru hidroterapie. Opțiunile sunt atât de multe încât ai putea sta o săptămână doar la spa. Recomand rezervare din timp, spa-ul e faimos și foarte solicitat.
Etajele 51-52: Legendarul restaurant Saffron, cu specific thailandez, reprezintă semnătura culinară a Banyan Tree.
Etajul 52: Cine a terminat de mâncat și vrea să iasă la un cocktail sau la o țigară în aer foarte liber o poate face imediat lângă Saffron, la Latitude Lounge & Bar. Se deschide la 5 seara, ținută obligatorie smart casual.
Etajele 53-54: Restaurantul Taihei, cu specific japonez. Deschis pentru prânz și cină, ținută obligatorie smart casual.
Etajul 59: Restaurantul Bai Yun, cu specific chinezesc, recent reamenajat. Dacă nu pentru mâncare măcar pentru design-ul spectaculos și pentru vederea dramatică asupra orașului și tot merită o vizită. Deschis pentru prânz și cină, ținută obligatorie smart casual.
Etajul 61 – aici te așteaptă celebrul rooftop restaurant Vertigo și, alături de el, aproape la fel de popularul Moon Bar. Amenajat pe locul heliportului care deservea clădirea, Vertigo pare că s-a desprins de tulpina arborelui banian și că plutește, purtat de nori, la două sute de metri deasupra orașului. Poza e moft.
Cei care au rău de înălțime sunt sfătuiți să aleagă/rezerve o masă cât mai departe de balustrada de sticlă prin care se vede, pe 360 de grade, hăul urban al Bangkok-ului. Eu m-am aventurat la o masă din margine și am avut, timp de trei ore, acea senzație de “gâdilici la kundalini” pe care băieții o cunosc atât de bine.
Pe cât e de faimos Vertigo, pe atât de solicitat. Pentru restaurant e recomandabil să îți faci rezervare din timp. Dacă vrei doar o bere sau un cocktail la apus, prezintă-te în fața liftului la ora 17 (mai devreme nu urcă până la etajul 60) ca să prinzi un loc și o vedere cât mai degajată asupra cerului și pământului.
În sezonul ploios (iunie-octombrie) e bine să dai un telefon înainte ca să verifici dacă se poate sta afară. La 200 de metri înălțime, vântul și ploaia se simt altfel, iar management-ul închide terasa. Ca variantă de vreme rea există, la etajul 60, recent inauguratul Vertigo TOO, complet închis și cu o vedere la fel de frumoasă.
Despre bunătățile pe care le poți servi la mare înălțime, precum și despre costurile aferente unei astfel de experiențe îți povestesc în episodul următor.
Camerele.
Cele 10 tipuri de camere – de fapt 6 tipuri de bază, cu variante de pat king size sau twin – ocupă mare parte din restul etajelor. Cele mai “mici” – clasa Horizon – au 48 de metri pătrați, cam cât un apartament în Drumul Taberei, în care încap dormitorul, un salonaș și o baie spațioasă, cu cadă.
La momentul la care scriu aceste rânduri, tariful pe noapte pentru un Horizon King e redus la 4500++ THB (cu totul, în jur de 150 EUR) pe noapte pentru bună parte din decembrie ceea ce, pentru nivelul de 5 stele plus oferit de Banyan Tree, e foarte avantajos. De Crăciun 5000++ THB. Plusurile se referă la taxa locală și TVA (10%, respectiv 7%).
Noi am stat într-un One Suite Bedroom indecent de mare pentru un hotel urban. Am avut și aici – ca și la BT Samui – impresia că celălalt capăt al camerei se vede prin ceață. Diferența față de Horizon este dimensiunea living room-ului, în sine e cât o cameră de hotel normală, și cea a băii în care se afla, pusă în geam, o cadă cu hidromasaj. 8100++ THB pentru aproape toată luna decembrie.
Mai multe informații și prețuri găsești pe site-ul Banyan Tree Bangkok.
Ce a fost #priceless
- Goana norilor goniți de contra-muson pe cerul perfect albastru al orașului.
- Fata care înota în piscina de la hotelul de alături (Metropolitan by Como), văzută de la etajul 19.
- Sclipirea din ochii Elenei când cineva a pomenit free flow prosecco.
Pentru toate celelalte am plătit cu Master-cardul.
(P) Despre platforma Priceless Cities.
Priceless Cities este un program prin care deținătorii de carduri Mastercard se bucură de experiențe și discount-uri exclusive atunci când călătoresc. Câteva exemple care mi-au sărit în ochi:
– Cursuri de golf cu mari campioni în mai multe locuri – SUA.
– Discount până la 15% la închirierea de mașini cu Herz – diverse destinații din toată lumea
– O tură gratuită de pescuit sau snorkeling – Mauritius.
– Un tur culinar exclusivist – Seminyak – Bali, Indonezia.
– 50% reducere la toate tratamentele – Busara Spa, Phuket – Thailanda.
– 20% discount și două cine gratuite la Ariana Sustainable Luxury Lodge – Capadoccia, Turcia.
Pentru a putea beneficia de privilegiile oferite de programul Priceless Cities, trebuie doar să deții un card Mastercard și să te înregistrezi online pe Priceless.com. Este gratis și durează 5 minute.
Programul include 40 de orașe din întreaga lume. Ca fapt deloc divers, clasamentul Mastercard Global Destinations 2016 așează pe primul loc chiar capitala Thailandei. Pe 2 și 3 se află Londra și Parisul.
Cu peste 43 de milioane de puncte de vânzare în lume, Mastercard este doar cel mai acceptat card din lume și, în mod particular, din România (peste 144.500 terminale POS), cu o amprentă unică de acceptare în rețelele de transport public.
Mai multe imagini poți vedea în galeria foto a articolului sau pe blogul meu foto.
Cameră – Olympus OMD-EM5 Mark II.
Va urma.
Comentarii - Niciun comentariu