Tedoo cu Brad Florescu

Nomad Soulmates. Cum să nu mai fii singur pe drum. De-acum.

Un site nou lansat care își propune să-i ajute pe nomazii digitali și pe călătorii de cursă lungă să se cunoască, să se împrietenească și să lucreze împreună. Dacă nu mai mult.

Din multele site-uri, aplicații și tehnologii travel-related pe care vi le-am propus până acum, Nomad Soulmates îmi este deosebit de drag dintr-un motiv sentimental: îl știu de când era atâtica. Mai exact, de când era o idee în lucru.

I-am cunoscut pe fondatorii Nomad Soulmates în primăvara anului trecut în Bali, Indonezia, în timp ce documentam proiectul Safe Nomad. Prin mijlocirea unei românce rezidente în “Insula Zeilor” (mulțumesc, Lena Holban), am reușit să-i întâlnesc pe Aline Dahmen și Sebastien Pelletier, creatorii site-ului, și să îi intervievez atât pe marginea proiectului cât și în legătură cu trecutul, prezentul și viitorul lor ca nomazi digitali.

Aline și Sebastien pe vremea când dezvoltau site-ul. Culmea e că cei doi nu alcătuiesc un cuplu și în viața reală. Fiecare are pe altcineva.

A rezultat o discuție foarte interesantă la capătul căreia am conchis, alături de interlocutorii mei, că Nomad Soulmate e un caz clasic de serendipity, de „Univers care conspiră pentru îndeplinirea unui vis.” Am titrat materialul în ideea aceasta: The Great Internet Conspiracy.” Citește-l dacă ai timp.

Cine s-ar încurca cu un digital nomad? Un alt digital nomad.

Ideea a plecat de la nemțoaica Aline care, aflându-se acum câțiva ani la o conferință DNX în Bangkok, a vorbit cu mai mulți participanți și a extras un insight valoros: nomazilor digitali le este greu să își găsească prieteni sau suflete-pereche pentru că stilul lor de viață e o struțo-cămilă.

Nu sunt nici turiști, nici localnici, sunt prea statornici ca să se încurce cu primii și prea mobili pentru a fi preferați de cei din urmă. Să fie oare nomazii digitali condamnați la veșnică singurătate? Sau putem cumva să îi aducem împreună?

Aline Dahmen și-a propus ca niciun nomad digital să nu rămână al nimănui.

Primul pas a fost crearea unui grup de Facebook în care Aline și-a investit tot timpul liber și toată pasiunea. Comunitatea s-a aglutinat repede și a început să funcționeze la un nivel de engagement senzațional.

La scurtă vreme după, inițiatoarea l-a întâlnit și reîntâlnit absolut întâmplător pe canadianul Sebastien, un super-geek și un programator experimentat, care a încurajat-o și și-a pus la dispoziția proiectului suportul tehnic pentru next level. Au făcut un fundraising online și s-au apucat de treabă.

Cum funcționează Nomad Soulmates și cui îi folosește?

În esență, NS funcționează ca un site de dating, dar are două trăsături care-l scot în evidență.

Prima rezidă în profilul socio-demografic utilizatorilor, în marea lor majoritate nomazi digitali, persoane lucrează de la distanță și care-și schimbă locul o dată la două-trei luni.

Pe site, la descrierea personală, cei mai mulți aleg să-și enumere competențele, nu dimensiunile.  Vei găsi programatori, specialiști SEO, copywriteri, online marketers și așa mai departe. E un loc bun nu doar pentru prietenii, ci și pentru eventuale colaborări.

Al doilea element distinctiv este căutarea după harta lumii, lucru foarte util pentru cineva care acum se află în Bali iar luna viitoare va fi în Chiang Mai sau Lisabona. Poți să-ți faci prieteni încă dinainte de a ajunge la următoarea destinație.

Cei mai mulți membri Nomad Soulmates sunt localizați în Bali (Indonezia) și Thailanda, două dintre punctele principale de întâlnire ale nomazilor digitali.

Un feature foarte util – aflat încă în lucru – este travel planner-ul prin intermediul căruia poți genera un itinerariu care îți permite să vezi cine are același drum cu tine și, cine știe, să împarți binele și greul drumului cu cineva simpatic.

Platforma a strâns până acum vreo mie cinci sute de membri (inclusiv câțiva români din câte observ). Nu sunt mulți, dar dacă ținem cont că este vorba despre o variantă beta lansată acum două luni, eu zic că e un număr mulțumitor de testeri.

Când Aline și Sebastien vor ajunge la varianta finală și vor începe s-o promoveze masiv…tu vei fi deja acolo, în primele rânduri.

Intră și vezi, călătorește, fă-ți prieteni: Nomad Soulmates.

Vezi galerie imaginiIntră în galeria de imagini a articolului

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu