Pentru turişti răspunsul ar fi Phad Thai, Coconut Soup, king prawns sau Papaya Salad. Dar nu pot să mint, nu ne place atât de tare mâncarea thailandeză; abia odată la două-trei zile mergem la un orez prăjit sau un Tom Yum.
În rest, improvizaţii la greu în bucătăria fără cuptor. Ieri a fost salata asta mare şi gustoasă cu piept de pui. Grătarul nu-l putem aprinde în fiecare zi pentru că ar dura o veşnicie şi nu am apuca să mâncăm decât la lăsarea serii. Aşa că bucăţile de piept de pui le-am perpelit în tigaie (cea adusă din România) cu puţin ulei de măsline.
Salata am făcut-o din varză roşie, varză albă, salată verde şi roşii. Dressingul: suc de lime, ulei de măsline, piper vietnamez (mulţumesc Diana & Răzvan) şi semac.
Aş repeta figura şi astăzi dar aud o voce care-mi şopteşte “nişte mâncare adevărată când faci şi tu?”
Comentarii - Niciun comentariu