Tedoo cu Brad Florescu

MH Buddy de la Malaysia Airlines îţi dă loc în avion lângă prietenii de pe Facebook

MH Buddy de la Malaysia Airlines îţi permite să vezi ce prieteni au rezervare pe aceeaşi rută cu tine şi să îţi alegi un loc în avion lângă ei.

MH Buddy este aplicaţia lansată de Malaysia Airlines cu ajutorul căreia cauţi, rezervi, faci check-in online şi îţi alegi locul în avion astfel încât să călătoreşti alături de prietenii de pe Facebook.

Aplicaţia este complet integrată cu reţeaua de socializare – nu trebuie să deschizi nicio altă fereastră de internet pentru a căuta şi rezerva biletul de avion.

La etapa de căutare experimentezi prima inovaţie: introduci ruta şi data zborului şi eşti anunţat care dintre prietenii tăi de pe Facebook are acelaşi intinerariu.

A doua inovaţie o vezi când ai deja biletul rezervat: afli instantaneu ce loc au în avion prietenii şi îţi alegi şi tu unul lângă sau cât mai aproape de ei. Deh, să mai schimbaţi o vorbă atâta amar de drum.

Pentru cei ce nu sunt familiarizaţi cu regulile industriei aviatice menţionăm că până la naşterea MH Buddy alegerea locului în avion s-a făcut întotdeauna în orb: nu ştiai cine-ţi este partener de drum până în momentul în care toţi pasagerii erau deja la bord.

Când ai terminat cu rezervarea biletului şi locului, datele călătoriei pot fi distribuite prietenilor prin actualizarea automată a statusului. Nu te speria, Facebook cere permisiune înainte de a face asta.

Aplicaţia MH Buddy a fost lansată pe 26 Februarie pe Facebook şi pe YouTube şi este unică în domeniul aviaţiei. Aplicaţii de rezervări prin intermediul Facebook am mai văzut la Delta şi Easyjet şi la românii de la Hotel Peeps. Dacă mai ştii vreuna lasă un comentariu ca să afle toţi tedooşii.

Comentarii - 3 Comentarii

  1. […] îşi vor putea alege tovarăşii de zbor după afinităţi şi preferinţe. Malaysia Airlines a implementat deja un astfel de sistem, în timp ce Satisfly, un start-up extrem de interesant, încearcă să extindă integrarea la […]

  2. […] KLM devine astfel a doua companie din lume care oferă opțiunea de social seating, după ce Malaysia Airlines a lansat MH Buddy în februarie 2011. Serviciul asiaticilor limitează însă opțiunile pasagerului la cercul de […]

  3. […] KLM devine astfel a doua companie din lume care oferă opțiunea de social seating, după ce Malaysia Airlines a lansat MH Buddy în februarie 2011. Serviciul asiaticilor limitează însă opțiunile pasagerului la cercul de […]

Lasă un comentariu