Tedoo cu Brad Florescu

În căutarea SPA-ului perfect (Ep. 5) – Absolute Sanctuary, Koh Samui.

Dacă te simți obosit și lipsit de energie, dacă ai pus ceva kilograme pe tine din senin, dacă ai probleme cu digestia și cu somnul, dacă ți-au apărut pete pe piele și nu mai reușești să scapi de cearcăne, toate acestea sunt semne că organismul tău e plin de toxine. Cum poți scăpa de ele? Logic, printr-un program de detoxifiere. Unde? La Absolute Sanctuary, pe insula thailandeză Koh Samui.

Dacă te simți obosit și lipsit de energie, dacă ai pus ceva kilograme pe tine din senin, dacă ai probleme cu digestia și cu somnul, dacă ți-au apărut pete pe piele și nu mai reușești să scapi de cearcăne, toate acestea sunt semne că organismul tău e plin de toxine. Cum poți scăpa de ele? Logic, printr-un program de detoxifiere. Unde? La Absolute Sanctuary, pe insula thailandeză Koh Samui.

După ce-ai coborât din avion pe unul dintre cele mai frumoase aeroporturi din lume, programul tău de viață se schimbă fundamental. Încui în memorie mititeii, cefele de porc, cartofii prăjiți, berea rece și țigările și te înarmezi cu răbdare și voință, pentru că ceea ce urmează nu este chiar ușor. Un program de detoxifiere serios durează între 3 și 7 zile, pe parcursul cărora urmezi un regim strict și ai de îndurat multe.

Ziua începe cu un masaj de drenaj limfatic, urmat de o ședință de hidroterapie colonică. S-a demonstrat științific că, în colonul unui om obișnuit, rezidă între 3 și 6 kilograme de materii fecale ne-eliminate. Cu alte cuvinte, we’re so full of shit. Aceste resturi conțin o cantitate infamă de toxine care ne otrăvesc organismul zi de zi. Hidroterapia colonică elimină, mecanic și chimic, reziduurile nedorite. Pe parcursul unei astfel de ședințe, nu mai puțin de 24 de litri de apă sunt pompați în aparatul digestiv, în 4 serii de câte șase. Primul val constă din apă super-purificată, urmată de apă cu cafeină și apă cu oțet. Ultima doză conține substanțe probiotice necesare pentru refacerea florei intestinale (care a fost și ea îndepărtată împreună cu toxinele).

Programul continuă cu o sesiune de yoga. Ai de ales între Hatha, Vinyasa, Yin, Detox sau Hot Yoga. Dealtfel, pachetele de yoga sunt al doilea mare motiv pentru care lumea vine la Absolute Sanctuary. Poți adăuga un astfel de program la cel de detox, pentru a-ți acorda și psihicul la curățenia trupului.

Credeai că n-o să pui nimic în gură toată săptămâna? Ei, nici chiar așa. Dieta pentru cei care urmează tratamente detox e bazată sută la sută pe fructe, legume și salate, în timp ce felurile principale sunt preparate la abur sau fără foc (raw). Între mese, vei servi obligatoriu vitamina C, suplimente probiotice 100% organice (până la 40 de tablete pe zi!), apă de nucă de cocos, cocktailuri detoxifiante și liver flush drink, o băutură menită să ușureze ficatul de toxinele acumulate în ani întregi de nunți, botezuri, cumetrii și team-building-uri la munte.

Dacă am vorbit de masă, hai să vorbim și de cazare. Absolute Sanctuary e construit în stil marocan („așa a vrut patronul”) după schițele unui architect thailandez. Camerele sunt mari, dotate cu tot ce-ți trebuie și amenajate cu mare bun gust. Poți alege între Superior Seaview/Pool, Deluxe Seaview sau Suite, dar ține cont că marea e vizibilă doar mulțumită amplasării centrului pe un deal. Plaja e departe și nu cred că o să ai timp s-o vizitezi pe parcursul programului.

În schimb, ai altele cu care să-ți umpli timpul. Poți vedea un film sau citi o carte la cocheta librărie a centrului. Poți opta pentru un curs de yoga (dacă mai ai energie de așa ceva). Sau poți să participi la seminariile susținute de visiting therapists. Recomandarea noastră: Sentha Wouterlood, specialistă în terapie cranio-sacrală.

Rezultatele unei săptămâni de detoxifiere sunt adesea spectaculoase. Vei avea nevoie de mai puțin somn, te vei simți ușor și plin de energie, vei avea o piele mai curată, o digestie mai bună, un scaun regulat și o circulație mai sănătoasă. Pe lângă toate astea, nu uita, vei fi pierdut cel puțin câteva kilograme, duse pe apa Sâmbetei.

Odată întors acasă, e recomandabil să nu dai fuga imediat la Cocoșatu’ pentru o sesiune de retox. Continuă să mănânci fructe și legume proaspete, amână carnea albă cel puțin 3 săptămâni și lasă carnea roșie pentru mai târziu sau niciodată. Mai devreme sau mai târziu, organismul se va reobișnui cu o dietă sănătoasă și tentația autodestructivă va dispărea.

Dintre toate centrele de detoxifiere din Samui, Absolute Sanctuary oferă unul dintre cele mai bune rapoarte calitate/preț. O săptămână de detox costă între 1500 euro în low season și 2350 Euro în peak season. Prețurile includ transferul la și de la aeroport, 8 nopți de cazare, toate mesele, suplimentele, masajele, consultațiile și tratamentele aferente, plus acces la facilitățile centrului. Fumatul este interzis. Mai multe detalii pe www.absolutesanctuary.com.

Acest articol a fost realizat cu susținerea One Fitness & Spa, primul centru de Wellness All-in-One din București. www.onefitness.ro

Comentarii - 2 Comentarii

  1. ioana says:

    si sa nu uitam piscina faina de acolo…cu vedere la mare…si asezonata cu un bar unde pe muzica Norei Jones oamenii iti servesc orice fructa si leguma iti poti imagina, prosapat facuta suc…o placere si incantare atat pentru sanatate dar si pentru toate simturile:)

Lasă un comentariu