Mă simt ca acasă. Stau pe fotoliu, lângă bibliotecă, țin laptopul pe măsuța din salon, scriu la lumina unei lămpi cu abajur despre Hotel Julian, casa în care stau. Construită în 1905 de Primărie, această reședință de lux a adăpostit familii de nobili înstăriți, iar acum aparține familiei Sevcik, care a restaurat clădirea, dar i-a păstrat aerul de “mansion”.
Am ajuns aseară la Praga și am fost așteptată la aeroport de șoferul hotelului. Un domn care știa puțină engleză și era foarte mândru de asta. Mi-a fost greu să îmi dau seama care e intrarea, pentru că e exact ca intrarea într-o casă. Fără sigle somptuoase, spoturi în tavan și ușă rotitoare. În hol crește un copac (chiar dacă artificial), recepția este așezată discret, ca să nu strice impresia de “acasă”. Un salon mare, cu masă ovală, fotolii, tablouri, cărți, muzică în surdină. Mă aștept să coboare și bunicul, dintr-o clipă într-alta.
Camera:
Obișnuită să primesc un card în loc de cheia de la cameră, am fost plăcut surprinsă să văd un element de art nouveau până și aici: un cip, într-adevăr, însă legat de un breloc greu și elegant, din bronz masiv.
Singla (camera de 1 persoană) este foarte drăgălațșă: la mansardă, cu ferestre în tavan, un fotoliu lavish, cadă, calorifere care frig (și afară sunt 4 grade), cafea și ceai în cameră, televizor, internet wireless. E ca și cum am venit în vizită la un tânăr artist, în mansarda lui mică și aștept să termine capitolul în care scrie că urmează să vin în vizită.
Hotelul are 33 de camere, cu pat mare, baie spațioasă cu cabină de duș (doar singla are cadă), dulap cu umerașe (fără fier de călcat sau halate de baie). Toate camerele sunt foarte curate, în nuanțe de crem și bej.
Mâncarea
Un mic dejun cu tot ce trebuie (inclus în prețul camerei): sucuri naturale, lapte, cafea, fructe proaspete, iaurturi, brânzeturi (de la Camembert până la șvaițer), șuncă și mușchi, ouă fierte, ochi sau omletă, bacon prăjit și cârnați, de toate. Şi un ceai de mentă cald și racoros. Chiar așa…
Prânzul nu îl poți lua în hotel, pentru că restaurantul se deschide abia la ora 18.
Pentru cină, opțiunile încap pe un A4 scris mare și lăbărțat. Oricum, ai zeci de restaurante lângă hotel, așa că te sfătuiesc să ieși și să încerci un gulaș, o pizza sau niște frigărui braziliene.
Cum ajungi:
Ajungi la aeroportul din Praga și te așteaptă șoferul la aeroport. O Skoda Octavia sau un Fiat Brava, cu catifea și aer condiționat, 30 de minute de plimbare.
Pentru 700 de coroane (25 Euro) de la aeroport la hotel și 500 (20 euro) de la hotel la aeroport.
Locație:
Pe malul stâng al Vltavei, la 10 minute de mers de Charles’s Bridge, cel mai atractiv punct turistic din Praga.
La 5 minute de mers de la hotel sunt stații de autobuz și de tramvai, care te duc în toate direcțiile.
Preț:
80 Euro/camera dublă în low-season, cu mic dejun inclus. Prețul depinde de cât de ocupat e hotelul, în momentul în care faci rezervarea. E un hotel mic și politica de prețuri e flexibilă.
Rezervati pe site-ul hotelului.
Facilități:
- Telefon
- Televizor
- Pay per view (fără pay)
- Internet wireless în cameră (gratuit)
- Aer condiționat
- Frigider/Minibar
- Restaurant și bar
- Room service
- Sala de fitness
- Salon
- Transfer la și de la aeroport
- Butic cu suveniruri
- Cafea și ceai (complimentary)
- E voie cu animale
- Servicii de spălătorie și curățătorie
- Parcare păzită (7 Euro/zi)
- Serviciu de închiriere telefoane mobile
- Seif în cameră
- Mașina de lustruit pantofii (cu 3 niveluri de dificultate: light, nămol și oglindă)
- Umbrele
Would recommend: Definitely Yes.
Comentarii - Niciun comentariu