O idee de brand de țară, turistic și ceva mai mult.
Romania
Ce face un român care-și iubește țara? Dezvoltă o aplicație: Amazing România.
Silviu Lung, un arădean plimbăreț și inimos, a dezvoltat o aplicație prin care călătorii dornici de aventură pot descoperi unele dintre cele mai frumoase destinații din România.
Nomadice (28). Basm puchinos în născociri și dodii.
În limba română există aproximativ 5000 de cuvinte despre care nu se știe de unde vin. Câteva dintre ele sunt atât de cunoscute încât s-ar putea să fii surprins.
(P). Fenomene stranii în București. Organizația MEDS încearcă să destabilizeze Capitala?
Fenomene stranii de design și urbanism în București. E momentul ca cetățenii capitalei să intervină!
Drumul Cetăților. Dă un sens dorului de ducă.
O aplicație simpatică și utilă care mapează peste 150 de cetăți, castele și biserici fortificate din România și te îndrumă către ele.
Wild Carpathia 4. Din dragoste pentru natură, români și România. Un interviu cu Charlie Ottley.
Un interviu fierbinte cu Charlie Ottley, realizatorul seriei Wild Carpathia. Despre defrișările ilegale, scandalul Schweighofer, renunțarea la cultura tradițională, bunele și relele Occidentului. Și mai ales despre episodul 4 al Wild Carpathia, la care poți contribui și tu.
Dr. Strangelove, geografia și noua lume multidimensională.
În ce măsură geografia determină doctrina militară a unei țări. Care sunt statele cel mai greu de invadat din lume. De ce nu cred că vom avea un al treilea război mondial.
Instagramele săptămânii. Cum stăm cu Dorul de România.
Câteva dintre cele peste 1000 de instagrame postate în ultimele zile ca să-mi facă dor de România. Nu uitați de Marele Premiu oferit de Samsung România.
Arma secretă a României.
Un articol pe care nu mai puteam să nu-l scriu.
Nomadice (2). De ce e mai greu să ieși în stradă la București decât la Bangkok?
De ce ies românii – și în special bucureștenii – atât de greu la proteste? Suntem noi mai blegi sau așa ne dictează orașul?
O oră la Mamaia (9). I like you, Romanian boy.
După doi ani de corespondență, Yvette simte că începe să-l placă pe Mihai, băiatul din Constanța. Ultimul episod al foiletonului.
O oră la Mamaia (8). Casablanca.
Mihai doboară recordul mondial la 200 de metri plat. Yvette ia un 4 la geografie. Învățăm un pic de suedeză și-l ascultăm pe Michael Crețu.
O oră la Mamaia (6). Ești 2 cool ca să te uit.
Flori, fete, filme și băieți peste Cortina de Fier a anului 1986. O rachetă albă și un cosmonaut român. Aveți Paris Match în Suedia?
O oră la Mamaia (5). Într-o zi mă voi întoarce.
Yvette încă speră să revină la Mamaia în vacanța de vară a lui 1986. Părinții și o centrală nucleară nu sunt de acord. Dar ea nu va renunța niciodată.
O oră la Mamaia (4). The Power of Love.
Delfinii: cea mai mare bucurie a adolescentului Mihai. Despre generozitatea românilor.
O oră la Mamaia (ep. 3). Acesta este un Mărțișor.
Mihai încearcă să fugă din țară la bordul unui vapor turcesc. Yvette primește primul Mărțișor din viața ei. Și, într-o noapte, Suedia începe să se schimbe.
O oră la Mamaia (ep. 2). Romania is the best!
1985-1986. Suedeza Yvette și românul Mihai continuă să își scrie și să spere că se vor vedea din nou la Mamaia, România. Lucru care se va întâmpla abia peste 25 de ani.
O oră la Mamaia, episodul 1. 1985. Începutul unei prietenii. Primele scrisori.
1985, Mamaia. Yvette – 13 ani și Mihai – 14 ani stau de vorbă o oră pe faleză. Schimbă adrese și încep să corespondeze. Acestea sunt primele lor scrisori.
Dobrogea văzută de sus. O după amiază la 500 de metri altitudine.
O după-amiază la 500 de metri deasupra Dobrogei, în cuvinte și imagini.
Kristine, 18d
Scrisoare de dragoste către frumoasa cu care m-am plimbat o săptămână prin România.
(P)romoția TAROM pe rute interne. O glumă.
Să râdem un pic cu promoția TAROM pe Timișoara, Suceava, Cluj, Baia Mare și alte destinații domestice.
Yachting. Toate pânzele sus pentru BMW Black Sea International Regatta, ediția 5.
Ediția a cincea a BMW Black Sea International Regatta se va desfășura, începând din 24 mai, pe traseul Varna-Mangalia. Cine nu are barcă, primește una gratis.
Ziua Internațională a Astronomiei. Evenimente în cer și pe pământ.
Daca n-ai plecat la mare, petrece cateva ore zgâindu-te prin telescop la Lună, Venus, Marte și Saturn. Programul evenimentelor în toată țara.
Enisala Safari Village. O pensiune cât toată Dobrogea.
Dacă am avea 500 de pensiuni ca Enisala Safari Village, problema turismului românesc s-ar rezolva de la sine.
Oferte speciale Tarom pentru îndrăgostiţi
Între 1 şi 24 februarie, Tarom pune în vânzare bilete la preţuri promoţionale pentru îndrăgostiţi – 259 euro per cuplu (dus-întors, toate taxele incluse) către 22 de oraşe din Europa.
Voluntar pentru cei mai frumoși copii din lume
Așezământul de la Valea Screzii s-a cladit din nimic. Sau, mai bine spus, s-a clădit din credință și compasiune. Valoarea esențială care-i stă la temelie este aceea că și copilul nenăscut are drepturi. Primul dintre ele fiind acela de a se naște.
Adevărul despre Serbia
Pentru mulți, Serbia este mai degrabă un produs media decât o țară în carne și oase. Referințele pe care le-am găsit pe net au fost de natură să mă sperie. Foarte puține site-uri în engleză. Foarte puține hoteluri și acelea foarte scumpe. Imagini cu bombardamente, sate incendiate, clădiri dărâmate. Ideea – vehiculată obsedant – ca în Serbia drumurile sunt proaste și nesemnalizate. Peste toate astea, incidența evenimentelor recente, cu ambasade occidentale luate cu asalt de niste sârbi înfierbântați și însetați de răzbunare.