Fenomene ciudate se produc zilele acestea în mai multe puncte din Capitală. Pe lacul Herăstrău, de pildă, a apărut peste noapte un ponton plutitor în mijlocul căruia se află un fotoliu de puf.
Nu departe, mai exact lângă podul CFR din parcul Herăstrău, s-a înălțat o pâlnie care captează sunetele ambientale: oameni, animale, mașini. Cu ce scop, am întreba noi?
Tot niște pâlnii, de data asta interconectate prin trei buciume, au fost semnalate în parcul Kiseleff, iar în curte la Agronomie a apărut din senin un cub din tuburi de carton, cu utilitate încă neelucidată. Nu mai zicem de nodurile din lemn. Nu mai zicem.
Sunt doar câteva dintre aparițiile stranii care au marcat ultimele zile (CLICK AICI pentru lista completă). Sursele noastre spun că în spatele fenomenelor inexplicabile s-ar afla misterioasa organizație MEDS, care plănuiește și alte asemenea implantări în Capitală. Să-i deconspirăm.
MEDS este acronimul pentru Meeting of Design Students, grup care destabilizează anual câte un oraș european. Până acum au asaltat Alanya, Istanbulul, Ljubljana, Lisabona, Dublin și Tara (Serbia). Ediția de anul acesta s-a organizat la București și, din informațiile pe care le deținem, se bucură de cea mai largă participare din istoria mișcării peste 250 de arhitecți și designeri sabotează cenușiul urban prin diverse instalații ambientale și peisagistice.
Evenimentul poartă denumirea (conspirativă, desigur) “Bucharest, City of Contrasts”. Harta acțiunilor MEDS – în posesia căreia am intrat prin intermediul unei surse care dorește să-și păstreze anonimatul – acoperă puncte fierbinți din Capitală: parcurile Herăstrău și Kiseleff, Muzeul Satului, Muzeul de Geologie și campusul Universității de Agronomie și Studii Veterinare.
Aceeași sursă ne-a dezvăluit alte două informații interesante. Prima se referă la faptul că proiectele au fost lansate duminică, 14 august, în campusul Agronomiei (vezi dovada foto!)
A doua este că respectivele instalații vor rămâne în teren până la finalul lunii, putând fi admirate și folosite de toți bucureștenii care, lipsiți de discernământ, doresc să intre în contact cu natura și cu frumosul.
Se pare că acțiunea ar avea susținerea unor companii cunoscute pe piață. Printre aceștia se numără La Fântâna, companie bănuită deja că ar avea un interes deosebit pentru mișcarea în aer liber, refolosirea ambalajelor și alte domenii care nouă, și nu numai nouă, ne miros a curat.
Facem un apel către toți cetățenii Capitalei să participe activ la aceste acțiuni pentru a le sabota din interior, începând chiar de azi. Informații suplimentare găsiți pe site-ul programului “București, Oraș al Contrastelor.”
Pe același subiect a mai combătut cu patriotism local jurnalista Corina Stoicescu.
De ce tace mass-media???
Articol promoțional publicat la solicitarea La Fântâna.
Comentarii - Niciun comentariu