Multe evenimente s-au petrecut în ultima săptămână, cel mai important fiind, dintr-un punct de vedere complet subiectiv, revenirea Elenei din România după o vizită de o lună și jumătate la părinți și prieteni. Cum ar veni, și-a făcut vacanța în Europa și e gata de treabă.
Iată și alte întâmplări interesante pe care le-am postat pe Facebook și Twitter de bună voie și nesiliți de nimeni:
- Turism Market publică o analiză a blogosferei de travel românești. Autoarea materialului, Andrada Crangus, scrie câteva rânduri și despre Tedoo. Mulțumesc frumos.
- Aeroportul Internațional Cluj Napoca este primul aeroport românesc care lansează o selecție de oferte pentru deschiderea de noi rute. Primele două destinații: Bruxelles Charleroi și Weeze-Dusseldorf. Articolul complet pe Airlines Travel, un excelent blog despre aviație.
- Dacă ai zburat de măcar două ori anul acesta cu TAROM la Istanbul, compania națională de transport aerian te invită la un concurs. Dacă n-ai zburat, mai ai timp: înscrierile se încheie abia pe 27 octombrie. Poți câștiga două bilete pe orice destinație TAROM. Mai multe informații aici.
- Un cuplu de pensionari australieni a profitat de o eroare în sistemul de rezervări al Webjet și a cumpărat un sejur de o săptămână în Bali cu numai 56 de cenți. O noapte la resortul cu pricina costă 200 AUD. Toată povestea, pe Tnooz (mulțumesc, Răzvan).
- Triatlonul organizat de nebunii de la Întrecerea-Petrecerea în week-end s-a lăsat cu mult sport și cu multă distracție. Vezi mai jos un filmuleț al evenimentului. Filmat din avion, litoralul românesc arată ceva mai bine.
http://youtu.be/5HAwZe2odj0
- Business Magazin relatează povestea lui Damien Hirst, un artist britanic care a decis să zboare în jurul lumii pentru a-și promova lucrările. Toată aventura l-a costat pe Damien 2790 de dolari US, cu tot cu cazare, mâncare, taxiuri și alte cheltuieli. Deci se poate.
- România a ocupat locul I în Europa și locul II în lume la Olimpiada Internațională de Geografie de la Koln. Medaliile de aur au fost obținute de Ștefania Ursică și Constantin Popa, argintul i-a revenit Mirunei Găman, iar de bronz s-a ocupat Traian Tomenco. Felicitările, harta și dansul, pe blogul lui Nelu Sabău.
- În sfârșit, apare un proiect serios și bine finanțat de cercetare a ruinelor dacice din Munții Orăștiei.
- Tot Răzvan îmi semnalează lansarea SurfAir, un site pe care,cu 1000 USD, îți faci abonament pe o lună la zboruri cu un private jet. Ceea ce nu e rău deloc, financiar vorbind. Serviciul e valabil doar în SUA.
- Transfăgărășanul ocupă locul întâi într-un top 15 al celor mai impresionante șosele din lume, clasament realizat de Weather.com și preluat parțial de Hotnews.
- Am dat pe YouTube peste un documentar ProTV despre catastrofa aviatică de la Balotești. Materialul începe bine, în maniera “Dezastre în aer”, dar de la un punct încolo se exagerează cu emoția, în detrimentul faptelor. Părerea mea.
- Ce s-ar întâmpla dacă toți pământenii ar sări în sus simultan? Ar fi nasol de tot. Savanții de la What If explică de ce.
- Myanmarul este noul land of opportunities al planetei, atât pentru călători cât și pentru oamenii de afaceri. Bangkok Post zice să nu ne grăbim, că democrația și economia de piață nu se construiesc peste noapte. Corect.
- Bootsnall face o listă a celor mai demente trasee de ciclism. Trei sunt în America Latină, două în Europa și unul în Asia.
- Adrian, designerul din spatele Tedoo, îmi semnalează Deadman.io, un serviciu online dedicat celor care fac munci periculoase (spionaj, trafic de arme, călătorii cu trenul în România, etc). Deadman îți trimite periodic mesaje și, dacă nu răspunzi într-un interval anume, îi alertează pe cei de-acasă.
- După Deadman se cere un pic de râs, așadar am pus mai jos un filmuleț de la Mae Klong Railway Market, provincia Samut Songkram, Thailanda. Piețarii țin tarabele întinse peste linia ferată. Atunci când vine trenul, le strâng în doi timpi și trei mișcări și le pun la loc după câteva secunde, imediat ce-a trecut ultimul vagon. O să povestesc mai pe larg despre trăznaia asta într-un articol dedicat.
- Foarte curând vom avea un nou guest writer pe Tedoo. Dejan ne povestește cu haz sârbesc aventurile sale – și ale Andreei – printr-un Peru balcanic, foarte diferit de cel din ghidurile turistice.
- Începând de astăzi publicăm, pe pagina noastră de Facebook, fotografii de vacanță ale cititorilor. Dacă vrei și tu să ne colorezi wall-ul, trimite imaginile la elena at tedoo dot ro. Nu uita să specifici unde ai făcut fotografiile.
- Duminică începe ediția a cincea a turelor “Sumatra 7 Islands”. Pentru că interesul a fost mai mare decât am estimat – și pentru nu abdic de la principiul grupurilor mici – am decis să organizez încă o ediție în octombrie, între 7 și 21. Patru locuri s-au ocupat din start, mai sunt două. Detalii pe Facebook.
- Proiectul “În Jurul Lumii, cu SkyTeam și Românii” a câștigat un premiu internațional. Vestea m-a surprins, pentru că nu-l înscrisesem la niciun concurs. Cu toate astea, proiectul s-a încăpățânat și a ieșit pe primul loc 🙂 Povestesc mai multe într-un articol separat.
Imaginea săptămânii, cea care însoțește acest articol, a fost făcută pe insula Koh Mak, în timpul proiectului Thailander 3 – Thailanda în Croazieră. Mai multe astfel de imagini pe pagina de Facebook și contul de Twitter ale Tedoo. Pe mine mă găsești aici și aici.
Dacă-ți place ce vezi și consideri că munca noastră te ajută în planificarea călătoriilor, dă-ne un +K pe Klout, clasamentul influenței în social media.
Mulțumesc tuturor celor care ne-au onorat cu share-uri, like-uri, retweet-uri, +K-uri și Google plus-uri în ultima săptămână.
Comentarii - Niciun comentariu