Totul a început cu viziunea unui om despre cum trebuie folosit internetul – punând la bătaie un concept suficient de cunoscut încât milioane de oameni din întreaga lume să adere și să participe cu plăcere și entuziasm. Oricare dintre voi a auzit măcar odată în viață despre Cele 7 Minuni ale Lumii, chiar dacă nu le știți pe de rost pe toate.
Pe popularitatea acestui subiect s-a bazat Bernard Weber, Fondator și Președinte al New7Wonders, hotărându-se să-l readucă în atenția publicului într-o formă actuală. Şi a făcut-o destul de bine, pornind campania Cele 7 noi minuni ale lumii în 2000 și continuând-o până pe 7.07.2007 când s-au anunțat finalistele la Lisabona, în Portugalia.
Weber nu s-a mulțumit, însă, cu o singură campanie globală, cu succesul nebănuit pe care l-a avut și cu faptul că datorită ei a intrat în istoria lumii. A vrut să meargă mai departe și s-a gândit că ar fi frumos pe lângă minunile create de mâna omului, să le promoveze și pe cele create de Mama Natură.
Campania Cele 7 minuni ale Naturii a fost demarată imediat după anunțarea listei finale de Noi Minuni ale Lumii, în 2007. Au fost înscrise 440 de locații, din 220 de țări – mai multe decât cele care au participat la Jocurile Olimpice (205).
Pentru faza a doua s-au ales 77 de locații, din 28 de țări. S-au promovat intens, s-a votat și într-un final s-au anunțat cele 28 de nominalizări:
- Amazonia – 7 milioane de kilometri pătrați, din care 5,5 numai de pădure tropicală (54% din suprafața totală de pădure tropicală de pe Terra), care produce 20% din oxigenul cel de toate zilele. Se întinde pe teritoriul a nouă țări: Brazilia, Peru, Columbia, Venezuela, Ecuador, Bolivia, Guiana, Surinam, Guiana Franceză.
- Insulele Galapagos – un arhipelag de insule vulcanice, care se înșiră de-a lungul ecuatorului, în Oceanul Pacific, la 965km vest de statul Ecuador. Cea mai tânără insulă, Isabela, adăpostește doi vulcani activi, ambii tronând chiar pe linia ecuatorului.
- Cascada Iguazu, Argentina – de fapt un lanț de 275 de cascade, cea mai impresionantă dintre ele fiind Garganta del Diablo (Gâtul Diavolului), în formă de U și înaltă de 82 de m. Parcul Național în care se află cascada adăpostește două specii pe cale de dispariție: Furnicarul Uriaș și Jaguarul.
- Angel Falls, la granița dintre Venezuela și Brazilia, este cea mai înaltă cascadă din lume – 1.002m înălțime. Pe anumite porțiuni apa curge neîntrerupt de la 807m.
- Parcul Național El Yunque, Puerto Rico unde plouă de 4 ori pe zi în medie, nivelul anual de precipitații fiind de 350 miliarde de litri de apă.
- Marele Canion, format de râul Colorado în urmă cu 6 milioane de ani, se întinde pe o distanță de 446 de kilometri, ajungând în anumite puncte la 29 de kilometri lățime.
- Golful Fundy, pe coasta de est a Americii de Nord este faimos pentru cel mai înalt flux din lume – 16,3m înălțime.
- Stâncile Moher, Irlanda sunt pur și simplu extrem de spectaculoase, te uiți la ele și nu te mai saturi. Nu-i de mirare că reprezintă obiectivul turistic cel mai vizitat al țării.
- Pădurea Neagră, Germania – locul de unde izvorăște Dunărea noastră dragă. Pe lângă floră, faună și frumuseți indiscutabile, turiștii, în special germani, o vizitează pentru a vedea Calw, locul de obârșie al lui Herman Hesse.
- Matterhorn / Cervino / Cervin – celebrul masiv care străjuiește granița dintre Elveția și Italia, înalt de 4.478m și simbol al Alpilor.
- Vezuviul, Italia – singurul vulcan din Europa care a erupt în ultimul secol. Momentan stă liniștit. Locuitorii orașului Napoli, la numai 9 kilometri de bestie, cred că nu dorm la fel de liniștiți.
- Lacurile Masuria, Polonia – 2.000 de lacuri, unul lângă altul, ocupând o suprafață totală de 52.000 de kilometri pătrați.
Comentarii - 2 Comentarii
Lasă un comentariu
Salutare,
Cand ati lansat noul site, ati spus sa va sesizam in caz de erori sau alte disfunctionalitati. La paragraful “Cele 7 noi minuni ale lumii în 2000 și continuând-o până pe 7.07.2007 când s-au anunțat finalistele la Lisabona, în Portugalia.”, linkul nu e corect.
Multumim frumos, verificam si corectam.